Basefarm als Partner aangesloten op Outsourcing Hub

08 APRIL 2015, SCHIPHOL-RIJK, NEDERLAND
Samenvatting
Basefarm is als een van de eerste ICT-dienstverleners in Nederland aangesloten op Outsourcing Hub, het onafhankelijke online platform dat ICT-serviceproviders en uitbesteders op een unieke manier bij elkaar brengt.

Dankzij Outsourcing Hub kunnen afnemers van ICT-diensten en ICT-serviceproviders elkaar in een eerder stadium vinden. Doordat de partijen elkaar sneller en beter kunnen leren kennen, wordt de kans op een echte match flink vergroot. Het doel is succesvolle ICT-outsourcing, met betere matches en waarbij de benodigde effort en kosten voor alle betrokken partijen omlaag gaan. 

Naast betere matches en meer qualified leads levert Outsourcing Hub ook een aantal andere voordelen. Omdat het matching platform in zowel kosten als benodigde effort zeer laagdrempelig is, kan een uitbesteder in een veel eerder stadium inventariseren welke providers geschikt zijn. Dat betekent volgens Marcel Ravenhorst, Country Manager, Basefarm Nederland dat we eerder en ook veel gerichter met elkaar in gesprek kunnen gaan. Dat doet wat met de kwaliteit van het selectieproces en de uiteindelijke uitbesteding. Daar komt nog eens bij dat door bijvoorbeeld een deel van de standaard RFI-vragen en -antwoorden te automatiseren, een deel van de selectieprocedure significant sneller en efficiënter kan worden doorlopen. En door in dat proces additionele criteria te hanteren die normaliter pas in de RFP-fase worden gebruikt, wordt het risico dat partijen onnodig veel effort van elkaar vragen aanzienlijk verkleind. 

Ten slotte waardeert Ravenhorst het initiatief en de ambitie van Outsourcing Hub om met een aantal additionele functionaliteiten het leven voor de uitbestedende partijen wat makkelijker te maken. "Door bijvoorbeeld de Peer to Peer zoekfunctie faciliteert Outsourcing Hub op een heel gerichte manier kennisdeling tussen CIO's en ICT-managers van uitbesteders onderling. En met behulp van de Monitor-Me functie wordt het heel gemakkelijk belangrijke organisatie- en portfoliowijzigingen van providers via het systeem op gerichte wijze te melden bij huidige klanten, geïnteresseerde leads en third party advisors - het matching principe zorgt daarbij dat alleen de voor die partij betreffende relevante informatie wordt doorgezet."

Eigenlijk kent de lancering van Outsourcing Hub en de potentie van het systeem alleen maar winnaars. Wat dat betreft is het meer dan een matching platform en is er goed nagedacht over een verbindend ecosysteem waar providers, uitbesteders en gerelateerde derde partijen allemaal hun voordeel kunnen halen uit het inzetten van Outsourcing Hub.

Basefarm is Participant Partner van Outsourcing Hub en als zodanig met haar gegevens bekend in het systeem, in het bijzonder voor wat betreft de ICT outsourcing dienstverlening.

Citaten
"Outsourcing Hub is misschien wel het beste te vergelijken met een datingsite, maar dan wel een waarbij je niet door tientallen profielen met gephotoshopte foto's en gladde verhalen, hoeft te worstelen. De match tussen ICT-serviceprovider en ICT-uitbesteder wordt op onze 'datingsite' gemaakt op basis van informatie en criteria die door alle providers zijn ingegeven. Dit wordt gekoppeld aan de informatie en de criteria die door de uitbesteder worden gehanteerd. Je ziet dus alleen de voor jou relevante kandidaten." Henk Pater, oprichter Outsourcing Hub
"Basefarm is enthousiast over het nieuwe concept. Omdat Outsourcing Hub beschikt over een uitgebreide informatieset over ons bedrijf, onze dienstverlening en onze voorkeuren is de kans groter dat we als perfecte match op de radar komen van partijen die wellicht anders niet aan ons hadden gedacht, of die wij niet in beeld hadden. Bovendien kunnen we via Outsourcing Hub ook zorgen dat Third Party Advisors op elk moment van de dag worden voorzien van een actueel en volledig beeld van de ICT-providermarkt. Zo kunnen zijn op hun beurt de uitbestedende partijen op dit vlak beter adviseren. " Marcel Ravenhorst, Country Manager, Basefarm Nederland
Download PDF
Download PDF
Over Basefarm

Managed Service Provider Basefarm beheert voor haar klanten IT-systemen en online applicaties die noodzakelijk zijn om de bedrijfscontinuïteit te garanderen Tevens neemt Basefarm de zorg voor gerelateerde IT-zaken als infrastructuur, cloud computing en databeveiliging uit handen, zodat zij zich volledig kunnen richten op hun kernactiviteiten.

Basefarm is sinds juni 2013 lid van het vooraanstaande en exclusieve Forum of Incident Response and Security Teams (FIRST). FIRST is wereldwijd marktleider in Incident Response. Het lidmaatschap van FIRST stelt het Basefarm SIRT Team (Security Incident Response Team) in staat om effectief te reageren op incidenten en deze in de toekomst te voorkomen. Een wereldwijde samenwerking van SIRT teams van overheden, commerciële- en onderwijsorganisaties, waaronder NASA, Interpol en Apple, maken het mogelijk om snel informatie te ontvangen en daar vervolgens daadkrachtig op te reageren.

Basefarm heeft vestigingen in Nederland, Zweden en Noorwegen, maakt gebruik van eigen datacenters en beheert meer dan 35.000 diensten, die meer dan 40 miljoen eindgebruikers in 24 landen bereiken. Klanten van Basefarm zijn onder andere Schiphol, Ziggo, D-Reizen, Funda, Norwegian Airlines en Spotify.

berichten