Gartner erkent Basefarm als innovatieve IT-aanbieder in nieuw onderzoeksrapport

Heldere marktvisie en uniek product- en serviceniveau ligt ten grondslag aan erkenning

29 APRIL 2015, AMSTERDAM - SCHIPHOL RIJK
Samenvatting
In een nieuw rapport ‘Cool Vendors in the European Cloud Computing Market, 2015’ van Gartner Inc, wordt Basefarm erkend als belangrijke speler in de IT-markt. De erkenning is verdiend op basis van de innovatieve, impactvolle en intrigerende oplossingen die Basefarm aan haar klanten levert.

Het nieuwe onderzoeksrapport van Gartner is opgesteld om interessante, nieuwe en innovatieve leveranciers, producten en diensten in de cloud computing industrie te evalueren. Analisten van Gartner identificeren elk jaar een kleine lijst van innovatieve technologiebedrijven die een sterke visie hebben op de IT-markt en die daarnaast unieke producten en diensten aanbieden in de wereldwijde IT-markt. In de categorie ‘Cool Vendors in the European Cloud Computing Market, 2015’ is Basefarm nu door Gartner erkend voor haar aanbod van producten en diensten. 

Grethe Viksaas, CEO Basefarm; "Wij zijn zeer vereerd met de beoordeling van het prestigieuze onderzoeksbureau Gartner. We geloven dat deze erkenning een bevestiging is van ons vermogen om diensten aan te bieden waarmee onze klanten snel in staat zijn om nieuwe producten en diensten te lanceren en waarmee het marktaandeel en concurrentievoordeel vergroot kan worden."

Het onderzoeksrapport benadrukt dat cloud computing in Europa een uitdagende markt blijft, vanwege privacy issues en waar de data zich bevindt. Echter dat weerhoudt de vier 'Cool Vendors' niet van het aanpakken van de wereldwijde markt of om lokale uitdagingen te overwinnen met hun innovatieve benaderingen.

Grethe Viksaas: "Basefarm groeit voortdurend mee met haar klanten en we geloven dat deze erkenning een bevestiging is dat we vanaf het begin de juiste focus hebben; klanten vormen de basis voor de opzet van bedrijfskritische processen."

Basefarm biedt haar producten en diensten aan binnen diverse sectoren zoals financiële- en publieke dienstverlening, media, e-commerce en travel.

Download PDF
Download PDF
Over Basefarm

Managed Service Provider Basefarm beheert voor haar klanten IT-systemen en online applicaties die noodzakelijk zijn om de bedrijfscontinuïteit te garanderen Tevens neemt Basefarm de zorg voor gerelateerde IT-zaken als infrastructuur, cloud computing en databeveiliging uit handen, zodat zij zich volledig kunnen richten op hun kernactiviteiten.

Basefarm is sinds juni 2013 lid van het vooraanstaande en exclusieve Forum of Incident Response and Security Teams (FIRST). FIRST is wereldwijd marktleider in Incident Response. Het lidmaatschap van FIRST stelt het Basefarm SIRT Team (Security Incident Response Team) in staat om effectief te reageren op incidenten en deze in de toekomst te voorkomen. Een wereldwijde samenwerking van SIRT teams van overheden, commerciële- en onderwijsorganisaties, waaronder NASA, Interpol en Apple, maken het mogelijk om snel informatie te ontvangen en daar vervolgens daadkrachtig op te reageren.

Basefarm heeft vestigingen in Nederland, Zweden en Noorwegen, maakt gebruik van eigen datacenters en beheert meer dan 35.000 diensten, die meer dan 40 miljoen eindgebruikers in 24 landen bereiken. Klanten van Basefarm zijn onder andere Schiphol, Ziggo, D-Reizen, Funda, Norwegian Airlines en Spotify.

berichten